Harrastaminen ja opinnot Perhekoti Kotikumpareessa Pieksämäellä

Perhekoti Kotikumpare on iloisen ilmapiirin perhekoti vireässä Halkokummun kylässä, Pieksämäen ja Kangasniemen rajalla. Tarjoamme luonnonläheisen ja perhekeskeisen kodin viidelle lapselle.

Kotonamme ja lähiympäristössä on monipuoliset harrastusmahdollisuudet ja laadukkaat koulut. Pieksämäellä on hyvät opiskelumahdollisuudet myös erityistä tukea tarvitseville lapsille pienluokista Vaalijalan erityiskouluun. Lue lisää ja ota yhteyttä, mikäli sinulla heräsi kysyttävää!

Yhteystiedot

Monipuolisia harrastuksia ja yhdessä tekemistä

Perhekotimme arki on aktiivista, ja luonnolla sekä kotieläimillämme on suuri osa siinä. Kotimme laaja pihapiiri pihattoineen ja halleineen sijaitsee keskellä kaunista luontoa, mikä mahdollistaa monenlaiset harrastukset vuodenajoittain vaihdellen. Harrastamme yhdessä muun muassa metsäretkiä, pyöräilyä, metsästystä, kalastusta ja veneilyä, sienestystä ja marjastusta sekä puutarhan ja pihan hoitoa. Lisäksi esimerkiksi lukeminen, karaoken laulaminen, askartelu ja erilaiset pelit ovat suosittuja harrastuksia Kotikumpareessa.

Kotikumpareen kotieläimiin kuuluu koiria, kissoja sekä lauma kanoja, joista huolehtiminen on koko perheen yhteinen askare. Lapset käyvät lisäksi sosiaalipedagogisessa hevostoiminnassa.

Kumputalolla tapahtuu lähes joka ilta

Kilometrin päässä sijaitsevalla kylätalollamme, Kumputalolla, toimii kuntosali sekä monenlaisia kerhoja ja harrastuspiirejä. Talvisin kylätalon pihapiirissä on myös hiihtolatu ja luistinrata. Liikuntakerhossa pelataan sählyä, jalkapalloa, pesäpalloa, koripalloa, lentopalloa tai jääkiekkoa. Vapaa-ajan kerhossa eli pelikerhossa voi pelata pingistä, biljardia ja koronaa sekä lautapelejä. Koulun tiloissa toimivat myös 4H-kerho, näytelmäpiiri ja aikuisten liikuntakerhot sekä laulukuoro.

Kotikumpareen lapsilla ja nuorilla on mahdollisuus käydä harrastuksissa myös kyläyhteisön ulkopuolella Pieksämäellä, Kangasniemellä ja muualla lähiseudulla. Tällaisia harrastuksia voivat olla esimerkiksi tanssi, itsepuolustuslajit, uinti, musiikki, nuorisoteatteri, monet joukkuelajit ja ratsastus.

Elämän eväät repussa koulutielle

Ensisijaisesti perhekotimme lapset käyvät alakoulun Pieksämäellä Maaselän tai Harjun koulussa. Kouluvalinnat tehdään aina lapsen tarpeiden mukaisesti. Alakoulun jälkeen lapset siirtyvät opiskelemaan Hiekanpään kouluun. Pieksämäki tarjoaa näiden lisäksi monipuolisia vaihtoehtoja erityistä tukea koulunkäyntiinsä tarvitseville lapsille. Teemme tiivistä yhteistyötä esim. Vaalijalan Sateenkaaren erityiskoulun kanssa.


Kyyditykset kouluihin hoituvat lapsen ja nuoren tarpeiden mukaisesti joko taksilla tai linja-autolla. Peruskoulun jälkeen nuoret voivat jatkaa opiskelujaan esimerkiksi Pieksämäen lukiossa, Etelä-Savon ammattiopistossa (Esedu) ja Seurakuntaopistossa. Korkeakoulutasoista monimuoto-opetusta tarjoaa Diakonia-ammattikorkeakoulu. Arki- ja työelämään valmentavaa sekä ammatillista erityiskoulutusta on mahdollisuus saada Seurakuntaopistossa, Spesia-ammattiopistossa ja Esedussa.

Koti on levon ja rauhoittumisen paikka

Viihtyisä koulu ja inspiroivat harrastukset ovat tärkeitä jokaisen lapsen sosiaalisessa kehittymisessä sekä ystävyyssuhteiden luomisessa. Kuitenkin harrastuksiakin tärkeämpää on osata rauhoittua ja nauttia kotona olemisesta. Harrastukset eivät saa viedä liikaa perheen yhteistä aikaa eivätkä rasittaa lasta. Kotikumpareen kotoisassa ja lämminhenkisessä ympäristössä Halkokummun kylässä on helppo ja mukava ottaa rennosti hyvässä seurassa!

Kysy lisää harrastamisesta ja opinnoista Perhekoti Kotikumpareessa Pieksämäellä!

* Pakolliset kentät

Minulle saa jatkossa lähettää tarjouksia ja informaatiota.

Sähköpostitse
Tekstiviestitse