Skimbaa, zumbaa, rumbaa...

Perhekotimme arki on aktiivista ja luonnolla on suuri osa siinä. Perhekodissamme voi harrastaa samoja asioita kuin perheissä yleensäkin, eli vaikkapa retkeilyä, pyöräilyä, kalastusta, lukemista, musiikin soittamista ja kuuntelua, karaokelaulantaa, askartelua ja eri vuodenaikojen mukaisesti liikuntaa. Perhekotimme porukka tekee matkoja Suomessa ja ulkomaille.

Kumputalolla tapahtuu lähes joka ilta

Kilometrin päässä sijaitsevalla kylätalollamme, Kumputalolla, toimii kuntosali, monenlaisia kerhoja ja harrastuspiirejä.

Liikuntakerhossa pelataan sählyä, jalkapalloa, pesäpalloa, koripalloa, lentopalloa tai jääkiekkoa. Vapaa-ajan kerhossa eli pelikerhossa voi pelata pingistä, biljardia ja koronaa sekä lautapelejä. Koulun tiloissa toimivat myös 4H-kerho, näytelmäpiiri ja aikuisten liikuntakerhot sekä laulukuoro.

Lisää harrastuksia lähikaupungeista

Lapsilla on mahdollisuus käydä harrastuksissa myös kyläyhteisön ulkopuolella Pieksämäellä, Kangasniemellä ja muualla lähiseudulla. Tällaisia harrastuksia voivat olla esimerkiksi tanssi, itsepuolustuslajit, uinti, musiikki, nuorisoteatteri, monet joukkuelajit ja ratsastus.

Kotona on mukava rauhoittua

Vaikka harrastukset ovatkin tärkeitä lapsen elämässä, on vielä tärkeämpää osata rauhoittua ja nauttia kotona olemisesta.

Harrastukset eivät saa viedä liikaa perheen yhteistä aikaa eivätkä rasittaa lasta.