Ollaanko enkeleitä toisillemme?

Kotikumpareen tarina sai alkusysäyksen vuonna 1986, kun pikkuinen Toni sijoitettiin Häkkisen perheeseen. Seuraavana vuonna syntyi Ossille ja Leenalle ensimmäinen lapsi, ja muutaman vuoden kuluessa Tonilla olikin kaikkiaan jo kolme pikkusiskoa.

Ajan myötä ensimmäistä sijoitettua lasta seurasi toinen ja kolmaskin, ja Häkkiset toimivat lisäksi tukiperheenä apua tarvitseville perheille. Parhaimmillaan syntymä- ja muita lahjalapsia Häkkisessä vilisi seitsemän, lisäksi vielä lomalapset. Sijaisperheenä ollessa molempien vanhempien täytyi käydä kodin ulkopuolella ansiotyössä taatakseen elannon koko perheelle.

Perheiden tukeminen oli kuitenkin tärkeää, joten Häkkiset toimivat kunnan sosiaalityön kautta perhetyöntekijöinä toiminimellä Perhetyö Kotikumpare. Kodin ulkopuolinen työ osoittautui haasteelliseksi lasten tarvitsevuuden ja monimuotoisuuden vuoksi. Lopulta, monen mutkan kautta, vuonna 2002 Ossi ja Leena perustivat ammatillisen perhekodin, Kotikumpareen. Näin järjestyi aikaa olla täysillä suurperheen vanhempina.

Suuri ja raskas suru kohtasi kuitenkin Häkkisen perhettä vuonna 2008. Toni menehtyi liikenneonnettomuudessa ollessaan vasta 23-vuotias.

Tonin kautta Häkkisille avautui mahdollisuus auttaa monia lapsiperheitä. Pienen pojan osoittama tie on avannut lisää uusia teitä ja mahdollisuuksia auttaa yhä suurempaa ja monimuotoisempaa ihmisjoukkoa.

Perhekoti Kotikumpare sai mahdollisuuden jatkaa täysin voimin toimintaansa Anu ja Juha Jäppisen siirtyessä ottamaan ohjat käsiinsä heinäkuun 2017 alusta. Häkkisten jälkeen on nyt Jäppisten vuoro jatkaa lapsiperheiden parissa tehtävää työtä.

Ollaanhan enkeleitä toisillemme!

Kotisivut päivitetty 9/2017